Cyste in hersenen

De hersenen ook soms wel het brein genoemd, sturen het hele lichaam met het zenuwstelsel. Helaas kunnen cysten ook voorkomen in of bij uw hersenen, toch is het zeldzaam dat deze voorkomen bij uw hersenen. Hersencysten zijn gelukkig nog heel erg zeldzaam, een hersen cyste is gevuld met hersenvocht. Bij een behandeling hiervan zal dan ook dat hersenvocht uitlopen en wordt de cyste van zelf kleiner.

Eén hersencyste komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen, het komt dan ook vaker voor bij de linker helft van de hersenen dan bij de rechter helft van de hersenen. De hersencyste zelf komt op een plaats waar nog niks is, zodat het kan groeien. Dit betekent dat u in het begin zelf niet weet of er een cyste in uw hoofd is. Later voelt u wellicht hoofdpijn of een drukkende pijn bij uw hoofd. Bovenstaande zijn de eerste symptomen die voorkomen bij een hersencyste, de pijngrens kan oplopen van laag tot hoog. De meeste klachten hierover gaan dan over het slapen.

Het voorkomen van een hersencyste is zeer lastig, dit aangezien je als men heel moeilijk kunt controleren of je wel oplet met wie of wat je in aanraking komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *